Wat is Fyccus?

Fyccus is een speelse afgeleide van het woord Ficus met dezelfde uitspraak. Ficus is het latijnse woord voor vijg en het frans woord voor figue, de oorsprong van de familienaam Figee.
Fyccus is een unieke bedrijfsnaam. De 2 letters ‘CC’ in het groene logo staan voor Coaching en Consultancy. Het subtiele pijltje door de letters CC geeft de richting ‘omhoog’ aan.

Met Fyccus haal je ambitie binnen, gericht op resultaat en succes. Dat wordt ontwikkeld met een heldere visie en een conceptuele aanpak. Zelfkritisch en kritisch naar het team, soms confronterend, met als doel: het beste eruit halen. En dat alles door plezier in het werk te hebben.

Interesse? Neem contact op!

Wie is Eduard Figee?

Ik heb 22 jaar ervaring aan publieke zijde. Als sociaal-geograaf heb ik mij bij de provincie Noord-Brabant (1984) op gericht op verkeerskundige vraagstukken. Na 7 jaar (1991) ben ik overgestapt naar Rijkwaterstaat waar ik 15 jaar gewerkt heb aan planvorming en aanbestedingen van grootschalige infrastructurele werken. Deze ervaring heb ik meegenomen naar Heijmans Infrastructuur (2006) waar ik als tendermanager en hoofd verwerving verantwoordelijk was voor commercie en aanbestedingen. Vervolgens heb ik bij Volkerwessels Infrastructuur (2017) het commercieel traject en het strategisch tendermanagement vormgegeven. Met in totaal 39 jaar ervaring in inkoop een aanbesteden was het in 2023 een mooi moment om mijn eigen bedrijf op te richten waarbij ik zowel marktpartijen als aanbesteders adviseer en train bij aanbestedingen.

Persoonlijk

Ik ben een geboren en getogen Brabander die van gemoedelijkheid en het goede leven houdt. Getrouwd met Angélique en vader van Manon en Else.
Angélique is de medevennoot van de vof Fyccus en verzorgt de administratieve ondersteuning en de financiële administratie.
Manon woont met Stan samen in Amsterdam. Else woont met Twan samen in Den Bosch. Alleen de IJslandse hond Loá woont nog thuis. Ik woon in Nieuwkuijk en ben daar sinds 2017 voorzitter van de plaatselijke voetbalclub. De club waar ik 44 jaar gevoetbald heb en waarin naast voetbal de sfeer en gezelligheid kernwaarden zijn (www.vvnieuwkuijk.nl). Door fysieke (voetbal)problemen doe ik nu regelmatig een rondje op de renfiets. Samenzijn met mijn gezin en lol hebben met vrienden staan ook in mijn privéleven centraal. Mijn werk is daardoor toch ook een beetje mijn hobby 😉.

Hoe werkt Fyccus?

Netwerk en samenwerking
Fyccus werkt zelfstandig, maar ook weer niet. Door de jaren heen is er een groot netwerk opgebouwd met aanbesteders, aannemers en adviseurs. Samenwerking is daarbij nodig om te komen tot het beste resultaat. Er is niemand die alles weet. Daarom werkt Fyccus zelfstandig, maar voor specifieke kennis en werkzaamheden wordt samengewerkt met Flux Partners, Lydit en Human Change Group.  

Opdrachtgevers/klanten
Fyccus werkt voor zowel aanbestedende diensten als marktpartijen. Uiteraard is daarbij integriteit een absolute vereiste. Het voorkomen van belangenverstrengeling is daarbij een belangrijk aandachtspunt.
De opdrachtgevers komen logischerwijs uit de bouwwereld. Maar dat is niet de enige focus. Door kennis  vanuit de bouwbranche als ‘buitenstaander’ in te brengen in andere branches is Fyccus in staat kritische vragen te stellen waardoor het gehalte van ‘dat doen wij zo al jaren’ een vernieuwende wending krijgt.

Interesse?

Neem contact op